TRODDE ALDRIG ATT JAG SJÄLV SKULLE RÅKA UT FÖR PAS..

Förlåt att det varit tyst här på min nya blogg ett tag, men lovar att ändra på det! 😊

Hektiska tider i kombination med stora utmaningar på det personliga planet är ingen optimal situation. I synnerhet när det handlar om ens egna barn. Mer om detta senare.

För några år sen följde jag hur den världskända Dr. Phils uppmärksammade PAS (Parental Alienation Syndrome) och hur allt flera fäder blir av med möjligheten att få vara med sina barn på grund av mödrars vidriga beteende. Det finns massa info om detta på TED Talks och Youtube.

Current Affairs journalist Tomas Sjöberg, har i podden ”Under ytan”, berättat om det osannolika och fruktansvärda agerande från Charlotte Perelli mot sin ex-man Nicola Perelli.

Skilsmässor är alltid ett misslyckande. Och tyvärr är det ofta barnen som får betala notan och blir de mest lidande. Men det är självklart de vuxnas skyldighet att ansvara för att lidandet och konsekvenserna minimeras. Man kan också lida av torr hud och gör man det så kan man använda yanguolja mot torr hud.

Barn får aldrig mutas och köpas med pengar och lögner! Det är verkligen provocerande att lyssna till hans berättelse om hur han nekats träffa sina barn under åratal och vilken sorg detta orsakats hos Nicola. Pappor som älskar sina barn över allt annat i världen och duktiga förälder får inte berövas sina egna barn! Skrytbilder på Instagram kan aldrig någonsin läka sår i barns ömtåliga och känsliga själar.

Jag ringde därför upp Nicola i veckan för att få lite råd gällande min egen situation. Den förtvivlan och sorg man som pappa känner när man utsätts för metodiskt umgängessabotage, demonisering och sluga utspel som drabbar båda ens barn och en själv såväl känslomässigt som ekonomiskt, är näst intill omöjlig att värja sig från.

Varför kärlek och hat ibland ligger så oerhört nära varann har ju filosofer försökt klura ut i århundranden. Men ingen verkar ännu ha knäckt koden..

 

Som tur är var Carola alltid schysst i sin föräldraroll gentemot mig under Amadeus’ uppväxt. Vi delade samma värderingar, gav honom av våra förutsättningar, och hade samma önskan om att skapa trygghet och själslig styrka och hälsa för vår älskade son. Vilket vi med facit i hand lyckades väldigt bra med.. 😊

Men nu är det tragiskt nog en helt annan situation för mig.

Jag är därför oerhört glad för att PAS nu äntligen börjat få gehör och mötts av förståelse och medvetenhet i såväl media som hos sociala myndigheter.

Fäder som älskar sina barn ska aldrig behöva utsättas för umgängessabotage, behöva kontakta sociala myndigheter och polis, nekas umgänge och uppleva att barnen kidnappas och förs bort på avtalade tider för upphämtning, mödrar som vägrar svara på telefonsamtal, m.m.

 

Jag uppmuntrar er verkligen att lyssna på de sex avsnitten av ”Under ytan” ( Att väljas bort som förälder – Del 1/6 “Jag är ingen låtsaspappa” | Under Ytan | Podplay )

Tack fina Nicola för dina tips och inspel i ärendet, och jag önskar dig verkligen all lycka i din kamp för att få gehör för rättvisa och ett helande i relationerna till dina söner.

Ingen kan vara mer utstuderat elaka och obegripligt hänsynslösa än bittra kvinnliga ex som av oförklarliga skäl önskar hämnas. Även fast det drabbar deras egna barn..

Känner du fäder som råkat ut för samma eller liknande situationer? Fortsättning följer i detta sjuka ärende. ☹

2 svar på ”TRODDE ALDRIG ATT JAG SJÄLV SKULLE RÅKA UT FÖR PAS..”

  1. Jag funderar lite över din egen självreflektion som du skriver är en bristvara i dagens samhälle! Du skriver att du blir åsidosatt när det gäller umgänget med dina yngre söner? Din egen roll och den nuvarande situation du befinner dig i är väl högst relevant i frågan? Vad jag förstår är du snart 56 år, ingen fast inkomst bor tillfälligt hos vänner, fordon saknas samt att du har ett skuld berg av 6 miljoner kronor. Att allt detta bara har kommit till dig av slarv och felaktiga domar, blir för att använda sig av ett av dina uttryckt häpnadsväckande och bisarrt. Hoppas självreflektionen kommer och besöker ditt sinne snart, men det kan vara för smärtsamt. Lycka till framöver.

  2. Var det inte du som ville få vårdnaden helt om Amadeus när han var mindre? Och att Carola skulle få träffa han mindre?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *