MIN FÖRSTA CAROLA KONSERT PÅ 23 ÅR

I lördags hade Carola sin uppskattade jubileumskonsert på Avicii Arena. Jag bjöds in av en vän, men anlände en timme för sent på grund av att Amadeus hade hemmamatch mot Sirius i Allsvenskan, och mina söner kommer alltid först för mig.

Väl på plats, möttes jag av många förvånade men glada blickar. Det blev även en del selfies med Carolafans innan jag hittade till min plats inne i arenan.

Det blev en rejäl resa ner längs Memory Lane där massa minnen, personer och platser knutna till de flesta av låtarna hon sjöng under över 2,5 timme.

Som alltid gjorde hon ett superproffsigt jobb, för Carola levererar alltid från scen! Har alltid gjort, och kommer alltid så att göra.

Hade hoppats få höra en av de få sånger hon skrivit själv som är jättebra och som hon faktiskt har tillägnat mig. Den var med på hennes mest underskattade skiva “Personligt”, från 1994;

Förlåt mig

Är det försent att ångra
ångra de sår som har satt spår i dig
tiden har gått och jag är sliten
känner mig liten inom mig
finns det nånsin hopp
för framtiden för kärleken
jag ber dig

Förlåt mig förlåt mig nu
kan du älska mig igen oh
det finns ingen som är som du
jag vill börja om igen

Jag har gått på den breda vägen
har njutit för stunden men förlorat allt
jag står här igen vid ett vägval
den vägen är smal
som ger mig tillbaka allt
om jag väljer rätt
för framtiden för kärleken
jag ber dig

Förlåt mig…

Finns det nånsin hopp
för framtiden för kärleken
finns det hopp för oss igen

Förlåt mig…

Men som jag skriver i min nya självbiografi, så har det hänt mycket sedan –94, men vi får hoppas hon hittar tillbaka till den starka tro och övertygelse hon har haft tidigare. Det ber vi för. 😊 You go Girl!

Efter showen var det massor av bekanta ansikten som jag hann byta några ord och dela många skratt med innan jag lämnade arenan för en sen middag med goda vänner i Stockholmsnatten.

Bland hemlösa och uteliggare

Senaste veckorna har ljugmedia basunerat ut “Runar är hemlös” tillsammans med olika ofördelaktiga mongobilder på mig.

Detta är självklart inte sant, utan typiska massmediala lögner för att få rubriker och clickbates som säljer!!

För det första så sover jag inte i bil om nätterna, och för det andra så är jag inte vare sig hemlös eller uteliggare som de försöker framställa mig som.

Sanningen är följande;

Jag flyttade nyligen ut från en lägenhet jag hyrde i Bromma som var för liten för mig och mina två söner, och som dessutom låg för långt ifrån deras skola och deras idrottsaktiviteter.

Medan jag letar efter ett större och närmre boende, så bor jag hemma hos några härliga vänner till mig. När jag lämnade Carola 2000, så bodde jag ett tag hos min bästa vän Alban under tiden jag letade nytt boende. Då som nu, blev det som vanligt lögnaktiga löpsedlar och rubriker om att “Runar har flyttat in i Dr. Albans soffa!” That´s what friends are for!

Däremot gillar jag att visa omsorg och dela av mig med hemlösa och utslagna människor. Det har jag ägnat en stor del av mitt liv åt sen jag var 16 år hemma i Norge.

Den första julen med Amadeus, anordnade jag en stor julfest för hundratals hemlösa inne i NK, därför att jag ville att mina barn skulle få med sig empati, omsorg och medmänsklighet redan från i födseln. Vi borde alla visa mera omsorg för varandra i handling.

Så ofta när jag är ute själv eller med mina barn, så köper vi mat och ger lite pengar till behövande uteliggare eller alkisar. Här på bilden bredvid ser du när jag hade köpt lite mat från MAX till en kvinna som hade lagt sig hungrig under Kungsbron i söndags natt.

Det är saligare att ge än att få!

Inte mycket pingst i Sveriges största pingstförsamling

I söndags var det en av mina absoluta favoritdagar, Pingstdagen.

Denna stora dag vi firar och minns föranledde till kyrkans födelse och ledde till den livsförvandlande kraften som gavs till de som tror på och tar emot Jesus.

Missade tyvärr de flesta kyrkornas gudstjänsttider, men hittade till slut Filadelfiakyrkans möte även fast jag missade början.

Filadelfiakyrkan i Stockholm är Sveriges största pingstförsamling som grundades 1910 av en av mina favoriter, Lewi Pethrus(samma man som startade KD och grundade tidningen dagen).

Där var det endast ett 60-tal hängivna ungdomar i den stora kyrkan som förändrade såväl Stockholm som Sverige under decennier. Men om Pethrus levt idag, och om döda kunnat vända sig i sina gravar, så hade han snurrat som ett grillspett på en kebabhak..!

Det var med djup sorg och stor förtvivlan jag såg mig omkring och kunde konstatera att det inte var mycket pingstkraft kvar i denna gamla fina lokal.

Samma gamla visa igen…

Under mötet smsade Amadeus mig och ville ses, så han anslöt sig och efter mötets slut stod vi och pratade vi med en del av besökarna. Vi gick sedan ut i den vackra kvällssolen och gick igenom gårdagens fotbollsmatch och pratade våra reflektioner kring den. Tyvärr förlorade BP, men som vanligt gjorde Amadeus en suverän match och han bara går från klarhet till klarhet! Det är bara en tidsfråga innan han köps av en större och bättre klubb. Men då blir det väl nya löpsedlar igen typ “Runar säljer Amadeus!” som tidningarna skrev när jag sålde min stora Storebrobåt för några år sedan (jag hade nämligen sålt båten som jag döpt efter Amadeus.)

Amadeus skulle sen på bio med Carola och sin syster Zoe, och det visade sig lustigt nog att de satt på uteserveringen mitt emot kyrkan och åt. Jag skulle samma väg, så Amadeus frågade om vi skulle gå tillsammans innan han igen frågade mig om det kanske inte var en så bra idé..

Jag sade att jag inte ville störa dom, utan kunde bara säga “hej” och gratulera Carola till en strålande konsert kvällen innan för att sen fortsätta mot Sturehof där jag skulle ta ett glas med några Djurgårdare.

Vi gick tillsammans över gatan, men när Carola plötsligt fick syn på Amadeus och mig, så kastade hon sig över sin jacka, vände sig demonstrativt om, och gick med snabba steg därifrån!

Stackars Zoe som nu blivit en ung och vacker kvinna satt förvånad kvar med lite mat i munnen och såg ut att inte fatta vad som just hänt utan någon förvarning.

Jag hejade snabbt på henne innan Amadeus och jag kramades och log mot varann över den bisarra händelsen och sen lämnade jag honom och Zoe för att avsluta hennes middag.

Amadeus ringde efter bion och tack och lov hade de hittat “The runaway bride” innan de gick på filmen. 😀😀

Själv hade jag svårt för att hålla mig för skratt över händelsen där på Rörstrandsgatan men jag bad för och välsignade henne hela vägen ner till Norra Bantorget.

Men én sak är säkert;

Carola har glömt texten på sången hon skrev till mig, och hon hade uppenbarligen tappat rösten efter konserten på Avicii Arena, eller också hade hon inte sina glasögon på sig.

Och om du är nyfiken på bakgrunden till denna del av våra liv, så kan du alltid läsa boken som kan beställas på www.runarsogaard.se

Tills nästa inlägg på torsdag,

Var rädda om varann!

Kram Runar

Betting utan svensk licens är när en spelare placerar en insats på en bettingsida som inte har en licens utfärdad av Spelinspektionen.

Vill du driva en e-handel för att sälja både färdiga maträtter och frysta maträtter och inte har ett företag kan du antingen fakturera utan företag eller fakturera utan bolag. Detta genom Sverigesbastaforetag.se Sveriges bästa företag!

Ett svar på ”MIN FÖRSTA CAROLA KONSERT PÅ 23 ÅR”

  1. Jag är inte ett dugg förvånad att Carola vänder på klacken och går sin väg när hon ser dig då jag läser hur du skriver om henne här. Det är ju tydligt att det finns en hel del historia er emellan. Du gör inlägget om din första Carolakonsert på 23 år till ett inlägg med en undertext som talar om hur prima du själv är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *